top of page
  • bcschool5k

Професійна підготовка педагогів під час канікул



Цькування є однією з найпоширеніших форм булінгу дітей у школах. Образливі слова та вчинки з боку однолітків залишають свій слід на психологічному здоров’ї дитини. Реагувати на булінг спокійно не можна, цю проблему потрібно розв’язувати. Саме з метою профілактики булінгу серед школярів, 02.01.2024 року, соціальним педагогом гімназії Ольгою Кравчук був проведений семінар для педагогів закладу «Маски булінгу». Педагоги пригадали, як діяти, якщо стали свідками булінгу,  як допомогти жертві булінгу  та як працювати з кривдником.

Жорстоке поводження з дітьми і зневажання їхніми інтересами можуть мати різні види й форми, але їх наслідками завжди є серйозний збиток для здоров'я, розвитку і соціалізації дитини, нерідко й загроза її життю чи навіть є причиною смерті. Часто самі постраждалі не розуміють, що над ними чиниться насильство, наприклад, коли їм постійно погрожують, забороняють навчатися, контролюють кожний крок, ображають та принижують, як наслідок - все починає сприйматись як норма.

Одним із найважливіших напрямів профілактичної діяльності, спрямованої на протидію насильству є просвітницька робота серед дітей та батьків. З метою ознайомлення педагогів з даними напрямами практичний психолог гімназії Марія Городова провела семінар.





13 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page