top of page
Пошук

МІСТА ГЕРОЇВ. ТУТ НАРОДЖУЄТЬСЯ СМІЛИВІСТЬ

Мі́сто-геро́й Украї́ни» — це почесна відзнака, встановлена Президентом України 6 березня 2022 року для відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України. 

        30 квітня для учнів 7-9 класів співробітниця Білоцерківський краєзнавчий музей Ільїна Лариса Михайлівна представила мультимедійний проєкт «Міста Героїв. Перемоги України у війні», присвячений звільненню населених пунктів різних регіонів нашої держави від російської окупації. Волноваха, Гостомель, Маріуполь, Харків, Херсон, Чернігів, Буча, Ірпінь, Миколаїв, Охтирка – ці десять міст, а ще багато інших міст та містечок, селищ та сіл, які героїчно боролися і продовжують боротися проти збройної агресії Російської Федерації. 

        Важливо пам'ятати, що на цьому перелік не закінчується. Фактично в усіх наших містах і селах, куди заходила окупаційна армія, бачимо звірства, які скоювалися проти людей. Тому ми прагнемо звільнити усю нашу землю, бо не можемо залишити жодного населеного пункту в російській неволі, бо це означає для наших людей те саме, що світ побачив спочатку в Бучі, а потім у решті міст і сіл після вигнання окупанта. Ми пам'ятаємо подвиги Героїв. І людей, і цілих міст.


14 переглядів0 коментарів

НОВИНИ ТА ПОДІЇ

bottom of page